Izložba „Međuprostor”, koju je Muzej savremene umjetnosti RS priredio 2007. godine kao prvo zajedničko predstavljanje  nove savremene umjetničke scene Republike Srpske, prvenstveno izvan granica BiH, postavljena je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu  (22. novembar – 1. decembar 2007), Kulturnom centru Beograda (21. maj – 3. jun 2008), u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci (18. septembar – 12. oktobar 2008),   Muzeju grada Skoplja u okviru manifestacije „Bele Noći” (26. septembar – 14. oktobar 2009) i u Umjetničkoj Galeriji BiH u Sarajevu (7–28. februar 2010).

Ideja za realizaciju izložbe „Međuprostor” zasnovana je na potrebi umjetnika ali i institucije Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske za širim regionalnim povezivanjem i pozicioniranjem. Ključna tačka podsticaja, podrške i razvoja savremene umjetničke scene u Republici Srpskoj bio je novoimenovani Muzej koji je pokušavao da pronađe uslove za razvoj novih umjetničkih praksi, kao i načine za stvaranje novog produkcijskog okvira neophodnog za njihov razvoj i opstanak.

Umjetnička scena banjalučkog prostora, u okviru kojeg djeluju umjetnici predstavljeni na ovoj izložbi, prvenstveno je scena mlađih umjetnika čije je djelovanje posljednjih nekoliko godina postalo sve vidljivije. Njihov zaokret prema alternativnim izvorima informacija, a onda i alternativnim oblicima djelovanja, omogućio je formiranje nukleusa umjetničke zajednice, koji je proteklih godina postao vidljiv kroz djelovanje nekoliko umjetničkih asocijacija, ali i pojedinih veoma smjelih, radikalnih i umjetnički zrelih samostalnih projekata. 

Kustos izložbe: mr Sarita Vujković

Umjetnici: Veso Sovilj, Radenko Milak, Ana Banjac, Sandra Dukić, Miodrag Manojlović, Boris Glamočanin, Mladen Miljanović, Nenad Malešević i Zvjezdana Veselinović.